Може протистояти раку: вчені розкрили корисні властивості пива
Люди спрадавна шанували пиво. Вони вважали, що цей напій зміцнює здоров’я і покращує апетит. Тому його давали навіть маленьким дітям. Вчені знайшли в пиві речовину, яка здатна боротися з канцерогенами. Останні, як відомо, призводять до розвитку ракових пухлин.
Читайте також: Вчені довели, що вітамін С допомагає перемогти COVID-19: але є один нюанс
Про це пише golos.ua.
Крім того, пиво може виводити з організму алюміній. При отруєнні цим металом, пиво навіть призначають, як додаткові “ліки”. Таке, наприклад, трапляється з людьми, які працюють в металургії.
Медики кажуть, що в помірних кількостях пиво також знижує ризик утворення каменів у нирках. Крім того, вміст заліза, фосфору, магнію, калію, міді і цинку в пиві ідентичний апельсинового соку.
За словами медиків, в помірних кількостях пиво знижує ризик утворення каменів у нирках. Але важливо знати міру. Адже зловживаючи напоєм ви просто будете вимивати з організму корисні мікроелементи.
Надмірно вживаючи пиво можна отримати слабоумство, ожиріння, виразку, цироз печінки, гастрит і багато інших “подарунків”.
Нормою вважається вживання в день не більше 200 мл пива.
Читайте також: Лікарі назвали корисну дозу алкоголю, яку можна вживати щодня
Відзначимо, що раніше фахівці з Берлінського університету розповіли, що ячмінь, з якого варять пиво, здатний істотно знизити розвиток остеопорозу у людини.
Але дієтологи говорять, що пиво несе приховану шкоду. Адже, по-перше, як правило, напій вживається у великих кількостях, а, по-друге, під нього зазвичай йде жирна і солона закуска.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)