Можливий наступник Джонсона. Воллес приїхав до українських військових на навчанні у Британії

9.07.2022, 12:53
123534

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, фаворит серед можливих наступників Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра, відвідав українських військових, які проходять навчання у Сполученому Королівстві

Про візит повідомляє пресслужба британського уряду.

Читайте також: В узбецькому Каракалпакстані спалахнули масштабні протести через спробу скасувати автономію (фото, відео)

Зазначається, що до Британії прибула перша група українських військових для навчання за програмою, в рамках якої найближчі місяці буде навчено близько 10 000 бійців. Для запуску програми буде залучено близько 1050 британських військовослужбовців.

Воллес відвідав українських військових у зв’язку із початком навчання. У Міноборони Британії додали, що з ним також був данський колега Мортен Бьодсков.

“Ця амбітна нова навчальна програма є наступним етапом підтримки Великою Британією ЗСУ у їх боротьбі проти російської агресії. Використовуючи досвід світового класу британської армії, ми допоможемо Україні відновити свої сили та посилити опір, оскільки вони захищають суверенітет своєї країни та своє право обирати своє майбутнє” – сказав Воллес.

У британському уряді додали, що навчання дасть новачкам, які практично не мають бойового досвіду, необхідні для боїв на передовій навички.

Програма навчання заснована на базовій підготовці британських солдатів та охоплює такі дисципліни як поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, польові навички, тактика патрулювання та право збройних конфліктів.

Для програми британський уряд закупив автомати АК, також українські військові отримують спорядження, зокрема каски, бронежилети, окуляри, навушники, польову форму, чоботи, мішки, спальники тощо.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com