Можуть стратити чи довічно засудити: Жданов про визнання “Азову” терористичною організацією в РФ

2.08.2022, 19:02
124960

Верховний суд Росії 2 серпня визнав український батальйон “Азов” терористичною організацією.

Читайте також: На Прикарпатті благодійна організація продавала авто, привезені для ЗСУ

На жаль, Росіяйде по наперед визначеному плану. Як і обіцяли, вони продовжують виконувати його. Про це військовий експерт Олег Жданов заявив в коментарі ТСН, коментуючи рішення Верховного суду Росії визнати полк “Азов” терористичною організацією.

“Що тепер? Тепер дуже погано. Якщо вони перевезуть азовців на територію Росії, вони будуть визначені терористами і їх можна страчувати. Через суд. Але ми розуміємо, який суд в Росії. У них за тероризм – це вища міра покарання – розстріл. Якщо Росія хоче приєднати цю територію до себе, то тоді також там будуть розповсюджуватися закони РФ. Я так розумію, що наші можновладці чи не в змозі вирішити це питання… Час спливає, далі буде ще важче витягнути наших хлопців”, – сказав Жданов.

Він додав, що у Росії на сьогоднішній день діє мораторій на смертну кару, утім, там лунають голоси, що треба цей мораторій знімати, або зняти частково для особливо тяжких злочинів, куди вони відносять тероризм.

“ДНР” і “ЛНР” – вони невизнані ніде у світі. До смертної кари британців засудили, але місяць минув, я так розумію, що вони бояться. Тим більше, Велика Британія пригрозила діями у відповідь для РФ, а не для “ДНР”, яке засудило. Якщо 11 вересня відбудеться референдум, і вони приєднають цю територію до РФ, а до цього Дума може проголосувати на зняття мораторію щодо покарання за особливо тяжкі злочини”, – каже експерт.

Олег Жданов додав: “У будь-якому разі, вони не обмінюють терористів, і терористи можуть отримувати довічне ув’язнення”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com