Музичний сервіс Spotify запускає свою роботу в Україні: переваги та недоліки додатку

19.07.2020, 11:17
78810

Музичний стріминговий сервіс Spotify розширив географію – він став доступним в Україні та ще 12 країнах. Про це повідомляє ТСН.

Читайте також: Безхатченко зарізав відомого українського музиканта (фото)

Spotify – один з найбільших сервісів потокової музики, разом з Apple Music і Google Play Music, які вже давно працюють в Україні.

Застосунок вже можна завантажити в App Store і Play Market. А також є можливість скористатися веб-версією.

У Spotify є цілком гідна безкоштовна версія. Але, звісно, вона працює з рекламою та низкою обмежень.

Конкретну пісню увімкнути не можна – доступне лише програвання треків з альбома чи плейлиста у випадковому порядку. Часто перемикати треки також не вийде, адже у безкоштовній версії це можна зробити лише шість разів на годину.

Музикою можна насолоджуватися лише онлайн: завантажити її та слухати без Інтернету не вийде. Приблизно кожні п’ять-шість треків буде лунати голосова реклама.

Також у безкоштовній версії якість програвання занижена – бітрейт не вищий за 160 кбіт/с.

Але якщо ви хочете безкоштовної легальної музики, з трьох сервісів лише Spotify дає таку можливість. Apple Music та Google Play Music мають лише пробну преміальну версію, обмежену в часі. У Spotify також є можливість місяць протестувати преміальну версію.

Платна версія
У сервісу є чотири варіанти преміум-підписки – Individual, Premium Duo, Family, Student. Усі вони працюють без жодних обмежень та реклами. Якість програвання музики можна підвищити – буде доступним бітрейт до 320 кбіт/с.

Індивідуальна – в Україні її вартість $4.99 на місяць, що приблизно дорівнює 135 грн. Це підписка для однієї людини.

Дуо – $6.49, або близько 175 грн. Це підписка для пари. Сервіс також обіцяє “регулярно оновлений список відтворення музики для двох, яка вам сподобається”.

Сімейна – $7.79, або близько 215 грн. Цю підписку можна розділити максимально між шістьома людьми. Також є можливість блокувати відверту музику.

Студентська – найдешевша версія, яка обійдеться у близько 67 грн на місяць ($2.49). Вона, як можна здогадатися з назви, призначена для тих, хто навчається у вищих навчальних закладах. Але слухати музику за таким тарифом можуть лише ті, хто має міжнародний студентський квиток.

Недоліки Spotify
Перше, що кидається в очі, у Spotify поки що немає української версії. Хоча користування застосунком і не вимагає глибоких пізнань іноземних мов.

Бібліотека Spotify складається з приблизно 50 млн треків, і постійно поповнюється. Тут сервіс обходить Apple Music – той має близько 60 млн. Google Play Music дещо менше – близько 40 млн. Утім відомі артисти, зазвичай, не роблять ексклюзивний доступ до своїх пісень на одному сервісі – хіба що тимчасовий.

Інші недоліки стосуються безкоштовної версії: реклама може бути надокучливою, а послухати конкретний трек – непросто.

Переваги Spotify

Цей музичний сервіс полюбляють за насамперед дві речі – механізм рекомендації та “соціальність”. У Spotify справді хороші інструменти для пошуку нової музики, і він дає великі можливості для спілкування в соціальних мережах.

Кожного тижня користувачі отримують нові пропозицію у розділі Release Radar, для кожного користувача сервіс пропонує персоналізовані рекомендації, також вони є для кожного регіону. У Spotify також велика добірка плейлистів. Сервіс постійно розробляє та удосконалює ці алгоритми, а музика підбирається не лише за стилем, а й за настроєм.

Інтеграція Spotify з Facebook робить обмін музикою простішим. Стане доступною можливість “музичних сторіз” в Instagram, також можна буде дізнатися, що зараз слухають ваші друзі. Треки можна надсилати одне одному, та навіть створювати спільні з друзями плейлисти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com