МВФ розглядає різні способи підтримки України

26.02.2022, 08:01
112516

У Міжнародному валютному фонді розглядають різні варіанти економічної підтримки України, зокрема в межах чинної програми на 2,2 мільярда доларів.

Про це повідомила  директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва.

“Фонд має низку інструментів і, у ході розвитку ситуації в Україні, ми будемо продовжувати обговорювати їх з владою, як ми можемо найкраще допомогти. Ці дискусії проходять дистанційно з представниками місії у Вашингтоні.

На додачу до економічних порад, ми вивчаємо всі можливості щодо подальшої фінансової підтримки, яка включатиме чинну програму stand-by, залишок за якою складає 2,2 млрд доларів. Українська влада запросила екстрене фінансування”, — заявила Георгієва.

Директорка МВФ також зазначила, що війна в Україні матиме масштабні наслідки для економіки регіону. МВФ готовий підтримувати країни, які мають тісні економічні зв’язки з регіоном.

“Сьогодні я мала зустріч з Радою директорів МВФ щодо нашої початкової оцінки ситуації, що розгортається. Я запевнила їх, що наші працівники будуть продовжувати співпрацювати з владою для того, аби підтримати Україну на стільки, на скільки ми це можемо зробити. Ми також будемо продовжувати співпрацювати зі Світовим банком для того, аби координувати нашу допомогу та максимізувати її ефективність”, — додала Георгієва.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com