“Ми шукаємо реальні підходи, аби вирішити питання”: Кравчук назвав можливі компроміси щодо Донбасу

31.07.2020, 17:10
80037

Новий голова української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та перший президент України Леонід Кравчук заявляє, що “не розуміє, що таке особливий статус Донбасу”, і під час переговорів з ОБСЄ та Росією готовий сприймати “особливу систему управління”.

Читайте також: Українські політсили вимагають заборонити ОПЗЖ та “Партію Шарія” в Україні

Про це Кравчук розповів у п’ятницю, 31 липня, в інтерв’ю Суспільному у відповідь на питання, на які компроміси він готовий піти.

“Ну, скажімо, особливий статус Донбасу. Я це не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не “особливий статус”, а “особливу систему управління” в цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус. Значить, уже компроміс, ми вже шукаємо реальні підходи, аби вирішити питання”, – відповів Кравчук, на запитання про те, на які компроміси він готовий іти.

Він нагадав, що в часи президентства підписав закон про вільну економічну зону на Луганщині та Донеччині. Кравчук вважає, що “це міг би бути один із кроків для того, щоб люди почали діяти і розв’язувати складні питання, залучивши туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти й жити нормально”.

Голова української делегації у ТКГ вважає, що “ці два можливі компроміси не торкаються суверенітету”.

“А щодо питання особливого статусу, то це вже якась окрема держава буде, з якимись особливими політичними повноваженнями”, – сказав Кравчук.

Він припустив, що так чином можна дійти до того, що бойовики “матимуть власну поліцію, внутрішні силові структури, війська та прикордонників”. На його думку, в такому разі “це вже не буде територія у складі України”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com