Митрополит Олександр подав до суду на очільника УПЦ МП Онуфрія

23.05.2019, 12:12
26090

Печерський суд міста Києва зареєстрував позов митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського ПЦ України Олександра (Драбинка) до очільника УПЦ МП Онуфрія про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляє прес-служба Переяславсько-Вишневської єпархії.

Читайте також: Через церковний конфлікт ПЦУ скликає синод

Заява Олександра стосувалась відкритого звернення синоду УПЦ МП до екс-президента України Петра Порошенка, у якій вони стали на захист нардепа Вадима Новинського у справі про його можливе викрадення митрополита Олександра для здійснення тиску на колишнього предстоятеля УПЦ МП Володимира.

У цьому зверненні архієреї УПЦ МП запевняли, що митрополит Олександр став “джерелом інформаційного бруду” і він розповсюджував “плітки та наклепи”.

“Оскільки у Зверненні Священного Синоду вкрай негативно згадано моє ім’я, відразу після публікації Звернення я звернувся з відкритим листом до Блаженнішого Митрополита Онуфрія та до всього єпископату Української Православної Церкви, в якому вказав на безпідставність звинувачень та їх вигаданий, наклепницький характер. Відповіді на мій лист я не отримав, тому у лютому 2019 року ухвалив непросте для себе рішення – позиватися до підписанта Звернення – Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви (в миру – Березовського Ореста Володимировича) з позовом про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної (немайнової) шкоди, і 15.02.2019 року звернувся з відповідною заявою до Печерського райсуду м. Києва”, – повідомив Драбинко.

Відповідно 22 травня суд зареєстрував позов і призначив підготовче засідання на 29 травня.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com