МЗС Греції звинуватило РФ у втручанні в національні інтереси країни

23.07.2018, 16:05
3610

На початку липня Греція видворила двох російських дипломатів за спробу підірвати угоду з Македонією про перейменування.
Міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас звинуватив Росію у спробі підірвати угоду з Македонією про перейменування. Про це повідомляє Тиждень з посиланням на EUobserver у понеділок, 23 липня.

Повідомляється, що на початку липня Афіни видворили двох російських дипломатів за спробу підірвати знакову угоду. Зокрема, Греція звинуватила росіян у спонсоруванні протестувальників, які виступали проти угоди з Македонією.

“Росія повинна зрозуміти, що вона не може не поважати національні інтереси іншої держави на тій підставі, що вважає себе сильнішою”, – сказав Котзіас в інтерв’ю цими вихідними.

У МЗС РФ заявили, що на Грецію чинився “шалений тиск британських і американських партнерів” в питанні висилки дипломатів.

Нагадаємо, 13 липня стало відомо, що Греція вирішила видворити двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти укладення угоди, яка має покласти край давній суперечці Греції з сусідньою Македонією.

Раніше стало відомо, що Греція вирішила вислати двох російських дипломатів та запланувала заборонити в’їзд двом російським послам через їхнє втручання у процес вирішення історичної суперечки з Македонією щодо назви колишньої югославської країни. Так, Афіни прийняли “необхідні заходи для захисту своїх національних інтересів”. Зазначається, що представник грецького уряду не назвав, які саме заходи будуть вжиті та через що, однак джерела агентства запевняють, що йдеться про видворення двох російських дипломатів та заборону на в’їзд ще двом послам.

Нагадаємо, 10 липня стало відомо, що грецький уряд вирішив вислати двох російських дипломатів і заборонити в’їзд ще двом, звинувачуючи їх у втручанні у внутрішні справи та незаконні дії проти національної безпеки Греції. Зазначається, що Афіни звинувачують дипломатів РФ у здобутті та розповсюдженні інформації та невдалій спробі підкупу грецьких держслужбовців. Так, Афіни закликають до негайного вислання двох працівників, у тому числі офіцера посольства Росії Віктора Яковлєва та вислання ще двох.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com