МЗС не буде реєструвати спостерігачів від Росії на виборах

28.01.2019, 17:30
9405

Глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін заявив, що в Україні не реєструватимуть офіційних спостерігачів від Російської Федерації на президентських виборах у 2019 році. Дипломати відправили відповідне повідомлення до Бюро з демократії та прав людини ОБСЄ. Про це інформує “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також: У Кіберполіції повідомили, що Росія готує атаки на вибори

“Я насправді не бачу тут ніякої колізії. Ми чітко сказали, що МЗС не реєструватиме спостерігачів від Росії на наступні вибори. Ми відправили відповідне звернення до БДІПЛ ОБСЄ”, — сказав він на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Чехії Томашем Петршчиком у Києві 28 січня.

Очільник відомства заявив , що “навіть юридично допустити російських спостерігачів на вибори неможливо”.

“Я сподіваюся, що ЦВК також не реєструватиме офіційних російських спостерігачів. Це абсолютно неправильно ні з політичної, ні з юридичної, ні з моральної точки зору”, — наголосив міністр.

Нагадаємо, що 9 січня очільник  МЗС України повідомив, що в листі, надісланому до БДІПЛ ОБСЄ із запрошенням відправити спостережну місію на президентські вибори в Україні, звернув увагу, що МЗС не буде приймати заявки від спостерігачів з Росії.

Міністр закордонних справ Росії Сергій 18 січня заявив, що вони отримали запрошення від ОБСЄ направити російських спостерігачів на президентські вибори в Україні.

21 січня російська ЦВК відправила до російського МЗС список можливих учасників місії спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі на виборах президента України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com