МЗС спростувало інформацію російських ЗМІ про заборгованість України перед СНД

8.08.2019, 15:12
36491

Заступник глави МЗС Василь Боднар заявляє, що публікація російських ЗМІ про нібито “заборгованість” України перед СНД є відвертою маніпуляцією. Про це повідомляє “Європейська правда”.

Читайте також: Україна припинила ще одну угоду із СНД

“Кремль не полишає спроб у будь-який спосіб повернути Україну під свій контроль, у тому числі через СНД. Україна ніколи не була членом цієї співдружності, оскільки не підписала статут СНД. Ми були державою-засновником та учасником співдружності, і свого часу це мало сенс, але вже шостий рік поспіль Україна не підписує жодного документа, який приймається органами СНД”, – зазначив Боднар.

Він поінформував, що з 2014 року Україна припинила сплату внесків до бюджету співдружності та з того часу не підписувала щорічних рішень про єдиний бюджет органів співдружності, тобто не брала на себе зобов’язань зі сплати цих внесків.

“Тому жодної “заборгованості” не може існувати в принципі”, – сказав заступник міністра.

Боднар додав, що Україна також максимально знизила рівень представленості у засіданнях вищих органів СНД – у деяких заходах брали участь лише керівники закордонних дипломатичних установ виключно з метою захисту національних інтересів нашої держави.

Читайте також:

“Відтак виконком СНД не витрачав кошти на забезпечення роботи української сторони у відповідних засіданнях”, – зауважив дипломат.

Окрім того, МЗС відкликало трьох представників України, які працювали на посадах у структурах співдружності за квотою нашої держави, а в серпні 2018 року було ліквідовано постійне представництво України при координаційних інститутах СНД, нагадав Боднар.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com