МЗС запустило інтерактивну карту з правилами виїзду за кордон (фото, відео)

22.06.2020, 12:33
76169

Міністерство закордонних справ запустило інтерактивну карту з інформацією про дозволи та обмеження в’їзду до країн під час пандемії коронавірусу.

Читайте також: В Іспанії завершився надзвичайний стан, країна відкрила кордони

Про це на брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Главком.

Карта має два розділи: правила транзитного проїзду та правила в’їзду за кордон для громадян України. На карті різними кольорами показано, чи є обмеження для українців на перетин кордонів.

Правила в’їзду за кордон для українців. Помаранчевий – в’їзд заборонений, жовтий – дозволений з посвідками, зелений – дозволений всім

Натиснувши на потрібну карту, з’являється пояснення обмежень чи дозволів для українців, а також останнє оновлення інформації.

Дані на мапі регулярно оновлюватимуть посольства України в різних країнах.

“Запущена у тестовому режимі. Передбачається, що зараз багато людей будуть (заходити – ред.). Якщо будуть провисання, поставтеся з розумінням”, – закликав міністр.

Кулеба також запевнив, що карту підтримуватимуть до тих пір, поки у світі залишатимуться обмеження, пов’язані з пандемією.

Крім того, міністр порекомендував українцям, які планують виїжджати за кордон, зареєструватися у системі “Друг”. Цей проєкт наразі використовують для попередження, за потреби – розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном: природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.


Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com