На Байдена тиснуть з усіх боків, аби він вгамував Ізраїль в Газі, – FT

16.11.2023, 13:31
149890

Президент США Джо Байден перебуває під зростаючим тиском американського істеблішменту та країн-партнерів, які хочуть, аби Вашингтон стримав високоінтенсивну військову кампанію Ізраїлю в Газі, де гине велика кількість цивільного населення.

Читайте також: Мобілізація в Україні: в Раді пропонують забирати на війну за письмовою згодою — кого це стосується

Як пише Financial Times, хоча Байден поки що не закликає до повного припинення вогню, як це роблять мусульманські лідери, його публічні виступи та виступи інших американських топ-посадовців останнім часом стали більш критичними щодо дій Ізраїлю. Це може бути свідченням зростаючого занепокоєння в Білому домі через дії свого близькосхідного союзника.

Навіть в Тель-Авіві визнають, що терпимість Білого дому щодо кількості загиблих у секторі Газа може ослабнути вже наприкінці листопада. Наприклад, міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив журналістам у понеділок, що Ізраїль має “два-три тижні”, перш ніж він зазнає значного дипломатичного тиску щодо припинення вогню.

Хоча наступ в Газі веде Ізраїль, тиск на керівництво США є не випадковим. За словами західних офіційних осіб, можливості ізраїльтян продовжувати наступ в значній мірі залежать від Вашингтона.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com