На Буковині викрито групу шахраїв, які підробляли ПЛР – тести та медкартки про вакцинацію

2.12.2021, 18:00
106270

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито групу шахраїв, які незаконно виготовляли документи, COVID-сертифікати та ПЛР-тести (ч. 3 ст. 190 КК України).

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.

До складу групи залучено жителів Чернівецької області, серед них і медичні працівники.

За даними слідства, учасники групи за певну плату надавали громадянам України послуги з виготовлення фальшивих паспортів громадян іноземних держав, ID-карток суміжних держав, довідки органів державної влади, підприємств, установ, організацій з відповідними підписами та печатками, ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: День українського борщу: депутати пропонують встановити нове свято

За результатами 18 санкціонованих обшуків,  проведених в офісних приміщеннях та місцем їх проживання, правоохоронці виявили та вилучили підроблені печатки та штампи українських та іноземних компаній; бланки для нанесення голограм; спеціальне обладнання для виготовлення та підробки документів; сертифікати з печатками лікарів та медичних установ та інші докази протиправної діяльності.

Слідчі дії тривають.

Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в чернівецькій області, за оперативного супроводу УСБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com