На Черкащині протестують проти “червоної” зони карантину (фото)

19.10.2020, 14:27
86952

У місті Смілі Черкаської області люди вийшли на акцію протесту під будівлю міськради через внесення міста в “червону” зону карантину.

Читайте також: Коронавірус в Україні: у “червоній” зоні 8 обласних центрів

До сотні смілян 19 жовтня зібралися на площі під міською радою, аби висловити незгоду з впровадженням низки заборон, які почали діяти з цього дня. Про це повідомляє  OBOZREVATEL.

Зокрема, люди закликали владу не закривати в місті дитячі садки. Зі свого боку підприємці просили не забороняти їм продовжувати діяльність на час адаптивного карантину.

На протест вийшло до сотні смілян

Міський голова Сміли Олексій Цибка повідомив про заплановане на 19 жовтня позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому чиновники й мають вирішити, які саме обмеження діятимуть.

Акція протесту в Смілі

Заступник мера Павло Кондратенко пояснив, що міська комісія змогла домовитися з державною про те, щоб у місті залишили регулярні, нерегулярні перевезення автобусним і залізничним транспортом. Це стосується першого пункту карантинних заборон, тоді як всі інші обмеження до Сміли застосовуються.

Протест проти карантинних обмежень у Смілі

Видання наводить дані Смілянського міського лабораторного відділення ДУ “Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”, згідно з якими з 16 по 18 жовтня на території міста зареєстровано 99 нових випадків коронавірусу, до лікарень госпіталізовано чотирьох пацієнтів, 175 осіб визнано як контактних за місцем проживання, а 25 – одужали. З початку пандемії на коронавірус у Смілі захворіло 1256 жителів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com