На Дніпропетровщині закриваю школи та дитсадки через забруднення питної води

9.02.2020, 15:15
62569

У місті Апостолове Дніпропетровської області закрили дитсадки, школи та установи культурної і соціальної сфери, а також попросили городян тимчасово відмовитися від вживання водопровідної води.

Читайте також: Нові тарифи: в Україні значно подорожчає вода (відео)

Про це 9 лютого йдеться в Апостолівській ОТГ.

Такі дії пов’язані з перевищенням рівня пестицидів в Каховському водосховищі. Щоб знайти джерело забруднення правоохоронці перевірять його, а також канал Дніпро – Кривий Ріг.

“У зв’язку з виявленням перевищення забруднюючих речовин у Каховському водосховищі (діазинон та хлорпірифос (пестициди)), переконливо рекомендуємо обмежити вживання питної води для приготування їжі, напоїв та  інформуємо про тимчасове призупинення роботи дошкільних навчальних закладів, закладів загальної середньої освіти, закладів соціальної сфери та закладів культури  з 08.02.2020 по 12.02.2020 включно”, – йдеться в повідомленні ОТГ.

Чиновники звернулися в Нацполіцію і Нікопольської прокуратуру для перевірки Каховського водосховища і каналу Дніпро – Кривий Ріг на джерела забруднення.

У пресслужбі “Кривбасводоканал” відзначили, в Кривому Розі питна вода відповідає всім нормам. Ніяких обмежень в її використанні для городян немає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com