На Дніпропетровщині затримали двох жінок за підробку COVID-сертифікатів

16.11.2021, 13:10
105231

Медпрацівниця разом зі своєю спільницею налагодили збут підроблених COVID-сертифікатів

29-річна медична сестра організувала схему виготовлення та збуту підроблених сертифікатів про вакцинацію. Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Дніпропетровській області.

До свого бізнесу жінка злучила свою 35-річною знайому, яка виконувала роль посередника.

Для того, щоб замовити у медпрацівниць COVID-сертифікат, не потрібно було проходили жодних лабораторних досліджень та процедуру щеплення, а лише надати свої дані для оформлення.

За допомогою жінок невакциновані громадяни мали змогу отримати електронні COVID-сертифікати. Підробки навіть відображалися у застосунку “Дія”. Придбати підроблений сертифікат можна було за 1200 гривень.

Читайте також: Не Росія: Слідча комісія Ради назвала головну причину Іловайської трагедії

Правопорушниць затримали, та наразі правоохоронці встановлюють осіб, що скористалися їхніми послугами.

Також унаслідок обшуків, проведених за місцями роботи та проживання жінок, вдалося вилучити сертифікати про вакцинацію разом із копіями паспортів громадян України та незаповнену довідку з печатками.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри фігуранткам.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com