На Донбасі загинув український військовий, ще четверо – поранені

21.04.2020, 08:20
70148

Упродовж минулої доби, 20 квітня, незаконні збройні формування на сході України, відверто порушуючи взяті на себе зобов’язання з дотримання режиму припинення вогню, 13 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Про це повідомляє штаб ООС.

Читайте також: Шмигаль анонсував продовження карантину із певними пом’якшеннями

Згідно з повідомленням, противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм, які, за Мінськими домовленостями, мають зберігатися в районах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно−тактичного угруповання “Схід” противник дев’ять разів відкривав вогонь по підрозділах Об’єднаних сил.

По оборонцях Авдіївки НЗФ здійснили два обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції Об’єднаних сил біля Тарамчука противник з напрямку населеного пункту Оленівка двічі обстріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також: Cтало відоме ім’я військового, вбитого бойовиками на Донбасі 12 квітня (фото)

Проти українських захисників Опитного та Пісків з напрямку населеного пункту Веселе НЗФ застосували гранатомети різних систем. Неподалік Гнутового українські військові зафіксували обстріл з гранатометів різних систем, а в районі Кам’янки – зі стрілецької зброї. Поруч з Мар’їнкою НЗФ відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” незаконні збройні формування вдалися до чотирьох обстрілів. Так, НЗФ з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстріляли підрозділи ООС біля населеного пункту Шуми, а по захисниках Новоолександрівки вів вогонь снайпер.

Читайте також: Лукашенко заявив, що Зеленському варто провести вибори на Донбасі задля припинення конфлікту

У другий половині дня противник поблизу Кримського двічі обстріляв опорні пункти ООС – з мінометів 120−го калібру, а також автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Як зазначається, внаслідок обстрілів противника 20 квітня Україна втратила одного військовослужбовця, ще троє воїнів отримали поранення, один зазнав бойового ураження.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com