На Харківщині хотіли провести незаконний референдум, – СБУ

22.10.2020, 14:12
87205

У Харківській області Служба безпеки України запобігла спробі захоплення влади через проведення незаконного референдуму. Правоохоронці за даним фактом відкрили кримінальне провадження.

Читайте також: Екс-регіонал балотується в мери Кривого Рогу від “Європейської Солідарності”

Про це в четвер, 22 жовтня, повідомляє прес-служба СБУ, передає Кореспондент.

Так, оперативники спецслужби встановили, що селищний голова одного з населених пунктів Лозівського району Харківської області 21 вересня підписав незаконне рішення сесії ради про призначення місцевого референдуму для створення об’єднаної територіальної громади. Депутати разом із селищним головою вирішили, що нова територіальна громада, центром якої повинен був стати саме їхній населений пункт, повинна об’єднати ще сім сусідніх сіл. Через проведення “референдуму” депутати планували надати своєму рішенню статус легітимного.

22 жовтня в рамках порушеного слідчими Управління СБУ в Харківській області кримінального провадження на момент початку роботи комісій з проведення місцевого референдуму почалися невідкладні слідчі дії щодо встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності, а також були вилучені речові докази.

Служба безпеки України попереджає про неприпустимість дій, які можуть привести до порушення цілісності та суверенітету держави і які передбачені ст. 110 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com