На Харківщині оголосили карантин через сказ у кота

10.01.2020, 19:34
59392

У селищі Бабаї під Харковом оголосили карантин через виявлення сказу у безпритульного кота, якого виявили в середу, 8 січня. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Держпродспоживслужби.

Читайте також: На Харківщині підлітки жорстоко побили 55-річного чоловіка

Зазначається, що випадок сказу був підтверджений лабораторно. На позачерговому засіданні в райдержадміністрації Харківського району були накладені карантинні обмеження на селище Бабаї з прилеглими лісовими і польовими масивами. Крім того, був затверджений план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин у селищах Бабаї і Покотилівка.

″Багато власників домашніх тварин не вважають за потрібне проводити вакцинацію кішок проти сказу, на їхню думку, в зоні ризику даного захворювання перебувають в основному собаки. Хоча насправді кішки хворіють на сказ у кілька разів частіше за собак ″, – зазначили у відомстві.

У службі додали, що на першій стадії сказу у кішки не видно жодних ознак хвороби, але є ймовірність зараження власника при контакті. І нагадали, що дана хвороба не лікується, а єдиним способом профілактики є вакцинація.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com