На Харківщині окупанти зґвалтували та жорстоко вбили дівчинку і відрізали статеві органи перед стратою хлопцю – Офіс президента

29.11.2022, 18:02
131726

Згідно з офіційними даними Офісу генпрокурора України, за час повномасштабної війни РФ проти України скоєно понад 47,9 тис. воєнних злочинів, загинуло більш ніж 8,4 тис. мирних жителів, зокрема 440 дітей.

Читайте також: “Save Ukraine”: під час матчу ЧС-2022 на поле вибіг активіст із закликом допомогти Україні (фото, відео)

Про окремі факти звірств окупантів на Харківщині розповів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

“Звірства, з якими ми стикаємося, вражають. Коли наші правоохоронні органи проводили ексгумацію в Ізюмі, то знайшли неповнолітню дівчинку, яку спочатку зґвалтували, а потім жорстоко вбили. Знайшли хлопця, якому перед стратою відрізали статеві органи. Ми виявляємо такі страшні речі щоразу, коли звільняємо новий населений пункт”, – розповів керівник Офісу Глави держави.

Андрій Єрмак наголосив, що за всіма злочинами стоїть один найбільший – так званий материнський злочин агресії, без розслідування якого й покарання винних ніколи не добитися правди. Він додав, що спеціальний міжнародний трибунал для засудження воєнних злочинів в Україні може бути створений шляхом підписання договору між державами, які хочуть до нього приєднатися, або на основі угоди України з міжнародною організацією.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com