На Херсонщині голова ОТГ вимагав хабар у бізнесмена

10.05.2019, 22:15
24461

У Херсонській області очільника громади піймали на хабарі в 100 тисяч грн за вирішення земельних питань. Про це повідомляє прес-служба нацполіції.

Читайте також: Королі сонця та вітру: як українські політики заробляють на “зеленому тарифі” (відео)

У повідомленні йдеться, що правоохоронці викрили корупційну схему отримання земельних ділянок, організовану посадовими особами об’єднаної територіальної громади.

″Було встановлено, що керівник однієї з об’єднаних територіальних громад вимагав від громадянина неправомірну вигоду за виділення останньому 10 га землі. Земельна ділянка потрібна була громадянину для розміщення сонячних батарей. ″Вартість″ 1 га землі становила 10 тисяч гривень″, – йдеться в повідомленні.

Окрім того, за даними поліції, чиновник вимагав, щоб гроші були перераховані на рахунок визначеної ним громадської організації. Також йому потрібно було надати документи, що підтверджують здійснення фінансових операцій.

У п’ятницю, 10 травня, правоохоронці затримали чиновника. Зараз у приміщеннях територіальної громади і громадської організації, а також за місцем проживання фігурантів проводяться обшуки. У службовому кабінеті голови вилучили квитанції, які надали останньому як підтвердження проведення перерахунку на суму 100 тисяч гривень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com