На карті світу з’явиться нова незалежна держава

2.11.2018, 13:45
4859

Французька заморська територія – острови Нова Каледонія – у неділю, 4 листопада, проведе референдум за незалежність.

Місцевим жителям буде задане одне запитання: “Чи хочете ви, щоб Нова Каледонія стала суверенною та отримала незалежність?”.

Згідно з останніми опитуваннями, за незалежність готові проголосувати близько 34% місцевих жителів, тоді як 66% хочуть й надалі залишитися у складі Франції. Французька влада оголосила напередодні, що визнає будь-які результати цього референдуму.

Нова Каледонія – група островів, яка розташована на схід від Австралії, між Вануату та Фіджі. У 1986 році її було внесено до списку несамоврядованих територій ООН (фактично – списку колоній інших держав). Наступного року там було проведено референдум за незалежність, проти якої висловились 98,3% місцевих, однак прихильники самостійності бойкотували голосування.

У 1998 році були підписані Нумейські угоди, які дали Новій Каледонії більше самостійності та узгодили проведення нового референдуму за незалежність протягом 20 років (до кінця 2018 року). У разі проблем щодо його результатів, місцева влада може провести ще одне голосування у 2020 або 2023 році, якщо третина депутатів місцевого парламенту ініціює подібне рішення.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com