На кордоні між Данією та Німеччиною збудують паркан

28.01.2019, 14:32
9385

Данія прийняла рішення відгородитись від ФРН півтораметровим парканом, щоб захиститись від набігу хворих диких свиней.

Читайте також: Розповіли, які ліки від застуди можуть вбити людину

Данія розпочала будівництво загорожі на кордоні з Німеччиною, щоб попередити потрапляння до країни диких свиней, заражених африканською чумою. Спорудження паркану стартувало в понеділок, 28 січня.  Передбачається, що паркан буде на півметра вкопано в землю, щоб запобігти підриву ґрунту диким тваринами.

За повідомлення DW, роботи зі спорудження захисного паркану планується завершити до кінця цього року. Зведена огорожа буде завдовжки 70 кілометрів і матиме не менше 20 пунктів пропуску на транспортних шляхах, що сполучають обидві країни.

Для Данії свинарство – найважливіша галузь тваринництва. Поголів’я свиней вдвічі перевищує саме населення країни. Так, на 100 жителів припадає 215 свиней.

За офіційними даними, Данія у 2016 році експортувала свиней та свинини на суму понад чотири мільярди євро в перерахунку. Тож уряд країни планує будь-що захистити місцевих свиней, у тому числі й диких, від смертельної для цих тварин хвороби. Про плани звести захисну огорожу на кордоні з Німеччиною в Копенгагені згадували ще навесні 2018 року. Нині на території Німеччини африканської чуми свиней не зафіксовано, однак ризик її поширення в країні є високим. Досі хворобу реєстрували насамперед у Польщі, Угорщині, Чехії та балтійських країнах. Восени 2018 року стало відомо про випадки інфікування диких свиней у Бельгії, за 60 кілометрів від кордону з ФРН.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com