На кордоні між Вірменією та Азербайджаном спалахнули бойові дії: є загиблі

12.07.2020, 19:23
78124

На азербайджано-вірменському кордоні спалахнули бої, внаслідок яких щонайменше двоє військових загинули та п’ятеро отримали поранення.

Читайте також: У Польщі проходить другий тур виборів президента

Про це заявляють у Міністерствах оборони обидвох держав, інформує Громадське.

Так, Азербайджан звинуватив Вірменію в артилерійському обстрілі на кордоні з метою захоплення позицій. У відомстві переконують, що втрати серед військових є з обидвох сторін.

“В результаті адекватної відповіді противник був відкинутий назад і зазнав втрат. Під час боїв двоє військовослужбовців азербайджанської армії загинули і п’ятеро отримали поранення”, – йдеться у повідомленні.

Водночас у Міноборони Вірменії заявили, що близько 12:30 азербайджанській військові спробували перетнути кордон на автомобілі ВАЗ. Після попередження від вірменських військових, азербайджанці покинули машину і вернулися на позиції, йдеться у повідомленні.

“О 13:45 військові ЗС Азербайджану знову спробували захопити наш опорний пункт, прикриваючись артилерійським вогнем, але були відкинуті назад вогнем у відповідь і зазнали втрат в живій силі. З вірменської сторони втрат немає”, – переконують в Міноборони Вірменії.

Зазначимо, у 1988 році між вірменами та азербайджанцями спалахнув збройний конфлікт за контроль переважно над Нагірним Карабахом. Тривав він до 1994 року. Водночас військові прикордонні сутички не припиняються і після підписання перемир’я.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com