На кордоні України й Словаччини зросли черги вантажівок через блокаду

17.11.2023, 17:32
149969

Українська митниця зафіксувала збільшення черги вантажівок на кордоні зі Словаччиною через фури з польського напрямку і побоюється, що до блокади поляків можуть приєднатися словаки й угорці.

Читайте також: Спалахнув скандал з американською Adobe, яка продає мапи України без Криму та прапори так званої ДНР (фото)

Джерело: речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська у коментарі “Укрінформу“, цитує “Європейська правда

Деталі: За словами Сенгетовської, наразі вантажівки продовжують прибувати з пунктів пропуску з польського кордону, через що черга збільшується.

Пряма мова: “Станом на учора, 16 листопада, у нас на пункті пропуску “Ужгород” на словацькому кордоні було 900 машин. Черга потроху рухається – ми оформляємо 250 машин, ця цифра відображає нашу пропускну спроможність за добу. Кількість машин, які проходять кордон за день, не змінилася”.

Деталі: У той час, як на польському кордоні водії стоять по два тижні в чергах, на словацькому кордоні вони можуть проїхати за три-чотири дні, через що їдуть на пункт пропуску “Ужгород”.

Закарпатські митники також скеровують водіїв на угорський пункт пропуску “Тиса”, де більші потужності митниці, хоча більшість водіїв обирають КПП “Ужгород” на словацькому кордоні через додаткову відстань у 150 км до маршруту, а також через те, що на автобанах Угорщини діють деякі обмеження щодо ваги вантажівок.

На Закарпатській митниці висловили сподівання, що ситуація з польським кордоном вирішиться через санкції ЄС.

Інакше, вважають там, до блокади з боку Польщі також приєднаються Словаччина та Угорщина.

Цьому передувало: Представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) у четвер на годину заблокували пункт перетину кордону з Україною Вишнє Нємецьке зі словацького боку, висловивши солідарність із польськими мітингарями.

Словацькі перевізники раніше пригрозили повністю заблокувати кордон з Україною, якщо в ситуацію не втрутиться Європейська комісія. Вони вимагають від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

Єврокомісія вже попередила, що одна з ключових вимог польських перевізників, які блокують кордон з Україною, не є юридично можливою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com