На кордоні з Угорщиною виявили саморобний безпілотник (фото, відео)

14.12.2023, 10:02
151281

На околиці села Підвиноградів Берегівського району Закарпатської області прикордонники виявили місце запуску виготовленого вручну безпілотного літального апарата. З його допомогою контрабандисти планували переправити через кордон з Угорщиною велику партію тютюнових виробів без акцизу.

Читайте також: Іран назвав Україну “чорним ринком” зброї для бойовиків ХАМАСу: в МЗС відреагували

Про це в середу, 13 грудня, повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби.

Окрім саморобного безпілотника, тут був автомобіль із пусковою установкою для “літачка” з пультом управління, балон, компресор та ноутбук із завантаженою картою українсько-угорської ділянки кордону.

Прикордонники виявили на місці запланованого запуску безпілотника майже 1500 пачок безакцизних цигарок, які контрабандисти мали намір переправити до Угорщини, але покинули, коли зрозуміли, що їх викрито.

Про знахідку правоохоронці повідомили співробітників Бюро економічної безпеки в Закарпатській області, Закарпатської прокуратури та Нацполіції.

У діях невстановлених наразі ділків вбачають ознаки правопорушень за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 282 (порушення правил використання повітряного простору) ККУ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com