На Київщині перша жертва COVID−19: помер лікар (відео)

30.03.2020, 19:18
68068

30 березня від ускладнень коронавірусу в Білій Церкві помер 46−річний чоловік. Про це повідомив мер міста Геннадій Дикий у відеозверненні.

Читайте також: У Вінниці хворий на коронавірус лікар приймав пацієнтів

За словами мера, чоловік працював лікарем−судмедекспертом. Імовірно, він був інфікований коронавірусом під час поїздки за кордон.

Дикий розповів, чоловік до останнього відмовлявся їхати у лікарню, і коли його доставили – легені майже не працювали. Чоловіка підключили до апарату штучної вентиляції легенів, але врятувати його не вдалося.

Це перший зафіксований випадок смерті в Київській області.

Мер додав, що в Білій Церкві перебувають вісім пацієнтів з коронавірусом, один з них у важкому стані. У решти стан задовільний.

Встановлено 97 осіб, які контактували з хворими. Вони перебувають під наглядом лікарів первинної медико−санітарної допомоги.

Нагадаємо, в Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID−19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID−19 в Україні.

З 12 березня через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців.

з 18 березня Україна закрила кордони, припинено роботу метро, а також  обмежено автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями.

25 березня на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України встановив режим надзвичайної ситуації по всій території України. Карантинні заходи в країні продовжено на 30 днів до 24 квітня.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на ранок 30 березня в Україні 480 лабораторно підтверджених випадків  COVID−19, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужало (5  дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 62 нових випадки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com