На Київському бронезаводі вкрали майже 10 мільйонів

24.06.2019, 22:15
30524

Слідчі Управління з розслідування військових злочинів Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили розтрату державних коштів посадовцями державного підприємства Київський бронетанковий завод на суму понад 9 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Читайте також: ДБР викличе Порошенка на допит

Установлено, що посадові особи ДП Київський бронетанковий завод 30 липня 2018 року уклали договір поставки з ТОВ Торговий дім Партсет комплектуючих і запчастин до бронетанкової техніки, які вже були у використанні і не відповідають встановленим технічним вимогам, під виглядом нових.

″Зазначений договір був укладений на суму 3,8 млн грн. При цьому тендер на поставку було проведено лише 10 серпня 2018 року, тобто через 11 днів. Під час тендерної закупівлі серед чотирьох учасників визначено переможцем саме ТОВ Торговий дім Партсет, який запропонував аналогічну суму. Тобто договір поставки на відповідну суму було укладено раніше від проведеного тендеру, що вказує на фіктивність проведення процедури закупівлі″, – йдеться в повідомленні.

У ДБР зазначили, що в подальшому в рамках зазначеного договору були підписані додаткові специфікації, у результаті чого сума договору збільшилася до 9,14 млн грн.

Як з’ясувалося, ДП Київський бронетанковий завод оплату за вказані запчастини в сумі 9,14 млн грн не здійснило. При цьому, згідно з інформацією Державної фіскальної служби, була представлена ​​звітність про поставки товарів на вказану суму.

Досудове розслідування триває. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com