На Львівщині через африканську чуму ввели карантин біля свиноферми

18.08.2019, 14:13
37834

У Львівській області, в одному з аграрних господарств, з 16 серпня був запроваджений 40-денний карантин у зв’язку з виявленими випадками африканської чуми свиней. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Читайте також: У Львівській області чоловік підпалив себе заживо після сварки з дружиною

″16 серпня 2019 року на території свиноферми поблизу села Кавське Стрийського району було зафіксовано випадки смертей поголів’я. Експрес-методом у лабораторії підтвердили наявність збудника африканської чуми свиней у загиблих тварин″, – йдеться у повідомленні.

Додається, що у Львівській ОДА відбулося екстрене засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під керівництвом очільника області Маркіяна Мальського.

Під час засідання ухвалили оголошення карантину терміном на 40 днів у трикілометровій зоні довкола спалаху та введено в дію план протиепізоотичних заходів.

У прес-службі довідково додали, що африканська чума свиней (АЧС) – інфекційна вірусна хвороба свійських і диких свиней. Захворювання не загрожує людям, хворіють лише свині. Вірус не переноситься повітрям, і потрапити до тварини може тільки тоді, коли його занесе власник.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com