На Львівщині планують провести пулінг-тестування для виявлення коронавірусу

6.06.2020, 21:41
74735

У Львівській області, де фіксують рекордно високу захворюваність на коронавірус, планують провести пулінг-тестування для виявлення COVID-19. Це дозволить одночасно перевіряти п’ять зразків.

Читайте також: У селі на Буковині спалах коронавірусу, всі тести виявились позивними

Відповідне доручення дав прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами наради 6 червня, інформує очільник Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами прем’єра, в області утворилася черга на ПЛР тестування. Шмигаль наголосив, що наразі в регіоні спалахів немає, але щоб не допустити цього, потрібно діяти оперативно. За його словами, наразі джерелом зростання є місто Львів.

“За статистикою останніх днів Львівщина стала своєрідним антирекордсменом. Спалаху не спостерігається, але кількість інфікованих рівномірно зростає. Джерелом зростання стало місто Львів. Через збільшення кількості інцидентів Львівська область обігнала Чернівецьку”, – сказано в повідомленні

У зв’язку з цим, схему пулінг-тестування планують розпочати на базі лабораторій, що залучені до процесу тестувань. Під час тестування цим методом у пробірці замість однієї проби об’єднується одночасно кілька зразків, відібраних у різних пацієнтів. Таким чином, замість одного результату тесту можна отримати одразу п’ять.

Якщо загальний результат позитивний, тоді аналізи хворих опрацьовують окремо і шукають хворого. Якщо негативний, то усі, в кого брали проби, не є інфікованими.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com