На Львівщині працівниця міськради відсудила у депутата гроші за образи у Мережі

24.01.2020, 21:14
60892

У Львівській області в місті Рудки жінка відсудила у депутата понад сім тисяч гривень компенсації за образи, пише Zaxid.net у п’ятницю, 24 січня.

Читайте також: Не жаліли навіть жінок: на Львівщині грабіжники жорстоко катували родину

Постраждала – працівниця виконкому Рудковської міськради Ганна Огородник. Місцевий депутат Михайло Міхняк виплатить їй 7500 грн за опубліковані ним у Facebook образи.

У вересні 2019 року Міхняк двічі закликав своїх виборців вимагати звільнення 62-річної Ганни Огородник, назвавши її “бабусею бальзаківського віку”. Обидва пости депутата Михайла Міхняка досі доступні на його сторінці – суд хоча і задовольнив повністю позов Ганни Огородник про виплату компенсації, проте не зобов’язував видаляти повідомлення або спростовувати їх, як це часто буває в подібних випадках.

Що стало причиною конфлікту між депутатом і співробітницею виконкому, невідомо. Але 2 вересня, а потім і 5 вересня Михайло Міхняк публічно закликав вимагати звільнення Ганни Огородник з посади члена виконкому.

“Хто за те, щоб виключити Шурку – Огородник Ганну з виконавчого комітету! З її похилим віком та непрацездатністю? На її місце піде хтось інший, молодий, а не бабуся бальзаківського віку! Хто за – пишіть на моє ім’я поводження з колективними підписами”, – написав Міхняк на своїй сторінці в Facebook.

Сама Ганна Огородник під час судового засідання повідомила, що після того, як дізналася про ці повідомлення, була змушена пройти курс лікування і виправдовуватися перед односельчанами.

Читайте також: Жахлива аварія на Львівщині: 15−річну дівчинку збив бус, а потім легкове авто (фото)

“У неї стався нервовий стрес. Вона дуже глибоко переживала, підвищився артеріальний тиск, відчула болі в області серця, а тому змушена була звертатися до лікаря за медичною допомогою. Після цієї публікації вона відчула негативне ставлення до неї жителів села як до представника виконавчої влади. До неї стали ставитися з недовірою громадяни територіальної громади, заяви яких розглядалися на засіданнях виконавчого комітету”, – цитують у вирішенні Самбірського міськрайонного суду слова Ганни Огородник.

Жінка також звернулася із заявою в поліцію, після чого правоохоронці провели профілактичну бесіду з депутатом.

У позові Ганна Огородник вимагала у депутата відшкодувати витрати на ліки і виплатити 3000 грн моральної компенсації, і суд повністю задовольнив ці вимоги. Сам Михайло Міхняк на судове засідання не з’явився, направивши письмові пояснення з визнанням позовних вимог і згоди на виплату моральної компенсації. Загалом Михайло Міхняк повинен виплатити Ганні Огородник 7500 грн в якості компенсації за свої пости.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com