На місцевих виборах застава зросла майже в 40 разів: деталі

15.01.2020, 19:31
59912

Новий Виборчий кодекс, підписаний президентом Володимиром Зеленським у грудні, підвищив розмір застав для кандидатів і партій на виборах всіх рівнів майже в 40 разів у порівнянні з кампанією 2015 року. Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО в середу, 15 січня.

Читайте також: У Верховній Раді планують призначити місцеві вибори на жовтень 2020

Зокрема, передбачається зміна формули розрахунку, яка збільшує розмір застави рівно в 10 разів (чотири мінімальні заробітні плати на кожні 10 тисяч виборців; попередня формула – ця ж кількість зарплат на кожні 100 тисяч виборців);

Ця формула актуальна для: кандидатів у міські голови в обласних центрах і містах з кількістю виборців 90 тисяч і більше; для партій, які будуть реєструвати свої списки обласних рад, міських рад в обласних центрах (в т.ч. столиці) і містах з кількістю виборців 90 тисяч і більше.

Збільшення розміру застав повинно стати підтвердженням серйозності намірів кандидатів, а також захистом від кандидатів-клонів, які використовуються для відтягування голосів від основного кандидата або для розподілу місць у виборчих комісіях.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com