На Одещині фельдшер швидкої здав Росії дислокації ЗСУ та дані про аеродром: деталі

5.01.2024, 10:02
152407

В Одеській області до 15 років позбавлення волі засудили фельдшера швидкої допомоги, який майже місяць шпигував за Силами оборони. За цей час він встиг здати російським окупантам позиції Сил оборони, дані про військову техніку, шляхи постачання та один із військових аеродромів.

Читайте також: На Чернігівщині мікроавтобус влетів у КПП

Про це йдеться у вироку Болградського районного суду Одеської області.

За даними суду, чоловік працював фельдшером в центрі екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Він у липні 2022 року почав працювати на Росію, здаючи окупантам місця дислокації ЗСУ, дані про військову техніку, шляхи її пересування та міст біля Румунії. Також він передав окупантам дані про  військовий аеродром, полігон та кількість особового складу. Все це росіяни збирали задля завдання ракетних ударів та проведення диверсій.

Фельдшер з Одещини також передав окупантам дані про школу, де дислокувались українські військові.

Підозрюваний свою провину заперечив. Він заявив, що у день затримання повертався з роботи, де його затримала СБУ. Чоловік переконував, що нібито його побили і всі обвинувачення вигадали.

“Він аполітична людина, все життя працював, водночас політичне життя країни його ніколи не цікавило, агресію Російської Федерації він не підтримує, родичів в Російській Федерації він не має. Також зазначив, що не контактував зі службами Російської Федерації, визнавальні покази з нього “вибивали” працівники СБУ, він ніколи не користувався каналом “РИБАР”. Також у слідчому ізоляторі, йому стало відомо, що на території України цей канал був заблокований від початку агресії, тому він навіть при бажанні не міг ним користуватися”, – йдеться у свідченні підозрюваного.

Суд проаналізував покази підозрюваного та його адвоката. Жителя Одещини визнали винним за ч.2 ст. 111 КК України та засудили до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com