На Одещині викрили мережу підкупу виборців (відео)

16.07.2019, 21:54
33391

В Одеській області поліція викрила діяльність мережі підкупу виборців, до якої виявився причетним діючий народний депутат. Він балотується на позачергових виборах до Верховної Ради, повідомляє прес-служба МВС.

Читайте також: Через аварію на трасі “Київ-Одеса” розлилося 200 літрів палива (фото)

Правоохоронці встановили, що до функціонування мережі підкупу виборців було залучено понад 20 осіб. За кожен голос у разі надання фотодоказів виборцям пропонували від тисячі до півтори тисячі гривень. Учасникам мережі і самому депутату вручено повістки.

″Уже встановлено, що до злочинної схеми причетний кандидат у народні депутати Верховної Ради Віталій Барвіненко″, – йдеться в повідомленні.

Підкуп виборців здійснювався на території міста Білгород-Дністровський, а також Білгород-Дністровського, Татарбунарського та частини Кілійського районів.

″Один з діючих народних депутатів, який має багатий політичний досвід, організував сітку для підкупу виборців. До “роботіи” він залучив агітаторів, які пропонували майбутнім виборцям від тисячі до півтори тисячі гривень за голос. У день виборів громадянам необхідно було сфотографувати бюлетень у кабінці для таємного голосування з відміткою про голосування за Барвіненка і фото викласти в меседжер″, – розповів заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

Підкуп виборців здійснювався на території міста Білгород-Дністровський, а також Білгород-Дністровського, Татарбунарського та частини Кілійського районів.

Під час проведення обшуків поліцейські вилучили списки з прізвищами громадян, які ″продали″ свій голос, списки із зазначенням грошових коштів, які виділялися на схему з підкупу виборців. Також вилучено телефони з листуванням між учасниками злочинної групи, ноутбуки, в яких знаходиться списки “куплених” виборців, їх дані і т. д.

Читайте також: В Одесі надійшло анонімне повідомлення про замінування аеропорту

Порушено кримінальну справу за статтею про підкуп виборців (ст. 160 КК України). Були вручені повістки всім фігурантам, у тому числі і кандидату в народні депутати. Найближчим часом їм буде оголошено про підозру.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com