На Одещині затримали організатора групи, яка постачала наркотики по світу (Фото)

24.01.2019, 19:57
8894

Злочиень разом з поплічниками організував лабораторію з виготовлення амфетаміну та налагодив канал його реалізації через тіньову інтернет-мережу до різних країн світу.

Читайте також: Іноземець намагався провезти через кордон наркотики

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

У результаті санкціонованих заходів вилучили  лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну та готовий психотроп. Сума вилученого за цінами “чорного” ринку становить понад 100 тисяч гривень.

Встановлено, що зловмисник спільно з поплічниками організував лабораторію з виготовлення амфетаміну та налагодив канал його реалізації через тіньову інтернет-мережу DarkNet до США, Німеччини, Швейцарії, Японії, Австралії, Польщі, Великобританії, Греції та інших країн. Натомість наркодилери закупали кокаїн для подальшого його збуту в Україні.

Активних учасників злочинної групи затримали в 2016 році представники Державної прикордонної служби на Одещині та восени 2018 року – працівники поліції на Харківщині. Однак організатору вдалося залишитися на свободі та продовжити свою протиправну діяльність. Для цього він змінив місце свого проживання та посилив заходи конспірації.

У ході завершальної операції за місцем переховування фігуранта поліцейські, крім лабораторного устаткування та психотропу, вилучили в наркодилера також дві гранати Ф-1 та РГД-5, мисливську рушницю та травматичний пістолет з ознаками переробки під бойові набої.

Фігуранта затримано, відносно нього відкрито кримінальне провадження за збут психотропів в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 307 КК України). Згідно із законодавством правопорушнику загрожує покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com