На окупованих територіях активізували роздачу паспортів рф

3.07.2022, 15:28
123166

Влада Росії вирішила довести кількість жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей, що мають російські паспорти, до 50%

Про це пише Вольнодумець.

При цьому до процесу «обилікування» — отримання російських паспортів активно залучають мешканців нещодавно окупованих українських населених пунктів.

Для «зручності» окупаційні адміністрації удосконалили цей процес. Раніше видача паспортів Росії проводилася в чотирьох населених пунктах Ростовської області: Матвєєв Курган, Куйбишеве, Покровське та Родіоново-Несвітайська слобода.

Для цього потрібно було займати електронну чергу, чекати свого часу, реєструватися, подавати документи, а потім їхати до Ростовської області. Все це піарилося російськими та місцевими «змі». Тепер все буде робитися буденно. Росія вже відчула себе господаркою цих територій. Чи не зарано?

Вчора (01.07) у Донецьку було відкрито два пункти видачі паспортів Росії, про що офіційно оголосило т.зв. «МВС днр»: у будівлі т.зв. «міграційної служби МВС днр» (вул.Федора Зайцева, 46-в), а також у «міграційному секторі Будьоннівського РВ ДДУ», (вул. Гур’євська, 3 г).

Читайте також: “Дружній вогонь”: російська авіація атакувала свої ж війська на Херсонщині – Арестович

У цих пунктах тепер здійснюватиметься прийом документів для отримання громадянства Росії та видача паспортів тим, хто раніше подавав заяву про прийняття до громадянства у спрощеному порядку. До кінця місяця планується відкриття аналогічних пунктів у Харцизьку, Єнакієвому та Мангуші.

З огляду на це розпочалася нова пропагандистська кампанія. Призначені адміністрації з метою виправдати «надану окупантами їм довіру» виявляють запопадливість у цьому питанні. Намагаються рекламувати неіснуючі переваги роботи та життя в Росії і «ДНР», але практично все зводиться до залякувань і примусу.

Наприклад, у деяких селах Волноваського та Мангуського району на запитання мешканців, коли буде електрика, вода, зв’язок, можливість вільно пересуватися районом, окупаційні адміністратори відповідають: «коли отримаєте паспорти «ДНР» чи РФ».

Для жителів, які побажали отримати російські паспорти та лояльних до окупаційних режимів, створюються різні преференції. Так, постановою №128 спрощено процедуру «оформлення соціальної допомоги, допомоги, компенсацій на оплату житлово-комунальних послуг та придбання вугілля в «днр» для осіб, які проживають на окупованих територіях». Але це все поки що лише обіцянки.

«Мешканці з паспортами «ДНР», «ЛНР» та Росії, а також біженці з України зможуть обміняти свої національні посвідчення водія на російські без складання іспитів». (Постанова №1143 від 27.06). Тобто все робиться для того, щоб відірвати людей від України.

А ось до проукраїнськи налаштованої частини населення на окупованих територіях є дуже жорсткий підхід. Їх усіляко утискають, залякують і виживають.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com