На оновлених банкнотах євро пропонують розмістити портрети розробників вакцини Pfizer (фото)

4.01.2022, 14:32
108660

Європейський центральний банк пропонує розмістити портрети розробників вакцини Pfizer Угура Шахіна та Озлем Туреджі на банкнотах валюти Євросоюзу. Таким чином в ЄС хочуть відзначити їх вклад у подолання пандемії коронавірусу.

Читайте також: В Україні продовжує падати кількість інфікованих COVID-19: за добу – плюс 1746 хворих

Про це повідомляє турецький телеканал NTV.

Як зазначається, Європейський центральний банк вже розпочав процес зміни дизайну банкнот євро. Член Європарламенту Моріц Кернер, запропонував, щоб на одній із банкнот були зображення Озлем Тюреджі та Угура Шахіна, власників компанії Biontech, що випустила вакцину Pfizer.

У коментарі німецькій газеті Welt am Sonntag Моріц Кернер підкреслив, що розробка Шахіна і Тюреджі врятувала мільйони життів, тому їхні зображення слід розмістити на євробанкнотах.

“Європейський центральний банк оголосив на початку грудня, що зображення банкнот, крім 500 євро, будуть змінені у 2024 році”, — повідомляє NTV.

Як відомо, Угур Шахін та Озлем Туреджі, подружжя німецьких лікарів та науковців-дослідників турецького походження, є засновниками та власниками компанії BioNTech, що розробила й запустила до виробництва вакцину проти коронавірусу Pfizer-BioNTech.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com