На польському кордоні затримали українця, якого шукали у 190 країнах

30.06.2020, 16:11
76941

У пішохідному пункті пропуску “Медика” польські прикордонники затримали громадянина України, якого Інтерпол розшукував у 190 країнах світу.

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти Росії через агресію в Україні

Як інформує Громадське, про це повідомляє “Польське радіо”.

Під час паспортного контролю польські прикордонники виявили, що дані 50-річного українця є у базах розшуку Інтерполу. Чоловіка кільканадцять років розшукували за так званою “червоною карткою” Інтерполу на територіях 190 країн. Його підозрюють у вбивствах та розкраданні майна в Україні.

Зловмисника затримали та передали правоохоронцям. Далі за рішенням суду його мають екстрадувати.

За даними польських прикордонників, з початку 2020 року на польсько-українському кордоні затримали 62 людей, які були у розшуку за “червоною карткою” Інтерполу.

Начальниця пресслужби Мостиського прикордонного загону Маргарита Вершиніна розповіла, що чоловік, яко затримали вже з боку Польщі, без перешкод пройшов контроль з українського боку, оскільки стосовно нього у базах не було ніяких заборон.

“У нас ті особи, які перетинають кордон, перевіряються по базах даних, зокрема і по базах Інтерполу. Стосовно цього громадянина ця процедура не спрацювала. Також щодо нього не було ніяких доручень інших уповноважених державних органів про обмеження виїзду з території України”, – сказала Вершиніна.

Тому керівництво Мостиського прикордонного загону направило офіційні листи на робочий апарат Укрбюро Інтерполу, а також на прикордонну варту Польщі. Наразі триває перевірка.

“Червона картка” означає найвищий рівень міжнародного розшуку і є інформацією для органів усіх країн, що розшукуваний — небезпечний злочинець, якого треба арештувати й екстрадувати.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com