На Полтавщині готували вбивство поліцейського та депутата: правоохоронці попередили замах – що відомо

15.02.2024, 08:31
154215

У Полтавській області 14 лютого затримано організатора та членів угруповання, які готували вбивство поліцейського та депутата обласної ради.

Читайте також: У Сумах прокоментували інформацію у Мережі про наступ росіян на півночі та загрозу окупації

Про це повідомляє Нацполіція.

Оперативники встановили, що члени злочинної групи готують вбивство заступника начальника одного з районних управлінь в Дніпропетровській області та депутата Полтавської обласної ради.

Поліцейського обрали через його професійну діяльність, а депутата – у зв’язку з громадською діяльністю щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Так, 48-річний організатор, який є підсудним в одному з кримінальних проваджень щодо розповсюдження наркотиків, дав завдання своєму сину пройти вогневу підготовку у тирі.

Для реалізації плану інші учасники угруповання відслідковували маршрути пересування потенційних жертв.

Поліцейські, співробітники СБУ за силової підтримки спецпідрозділів ДСР, КОРД ГУНП в Полтавській області та працівників спецпідрозділу СБУ затримали членів угруповання та провели 12 обшуків.

У ході досудового розслідування встановлено організатора та сімох його спільників, включно з рідним сином.

Батько фігуранта створив злочинну групу з метою розповсюдження злочинного впливу та вимагання коштів з громадян. Членами угруповання стали знайомі сина, які мали гарну фізичну підготовку.

Члени озброєної злочинної банди створювали штучні майнові конфлікти та вимагали кошти з громадян.

Протягом 2023 року спільники вбили одну особу та скоїли замах на вбивство іншої. Наразі відомо про жорстоке вбивство чоловіка, який вступив у конфлікт з членами угруповання.

“До вбивства фігуранти ретельно готувались та вивчали маршрути пересування, а в подальшому у вечірній час застрелили чоловіка з мисливської рушниці. Другою жертвою міг стати чоловік, який продав цю рушницю членам угруповання та дав про це свідчення поліції. Влаштувавши переслідування, по автомобілю жертви було відкрито вогонь, а при спробі втечі чоловіка намагались забити битками, проте йому вдалось втекти”, – розповіли правоохоронці.

Організатору, його сину та ще одному спільнику повідомлено про підозру за:

ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця);

ст. 115 (Умисне вбивство);

ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу);

ст. 257 (Бандитизм);

ст 189 (Вимагання).

Найближчим часом іншим пʼятьом фігурантам буде вручено повідомлення про підозру.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com