На Полтавщині виявили випадок гарячки Західного Нілу

8.09.2020, 18:51
83591

В одного із мешканців Зіньківського району Полтавської області виявили гарячку Західного Нілу. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

Читайте також: У Туреччині від коронавірусу помер відпочивальник з України

Згідно з повідомленням, у захворілого підвищилась температури тіла до 39०С, з’явилися слабкість, ломота в м’язах. Після огляду сімейним лікарем, хворого госпіталізували. Згодом вірусологічна референс–лабораторія виявила антитіла IgG до вірусу Західного Нілу.

За інформацією Європейського центру профілактики та контролю захворювань, відомо про 122 випадки зараження, десять людей померли: Греція (54, зокрема вісім смертей), Іспанія (44, зокрема дві смерті), Італія (22) та Румунія (дві). В Іспанії (провінція Севілья) триває спалах цієї хвороби.

Слід зауважити, що в Україні існують ензоотичні території (територія, у межах якої протягом тривалого часу реєструються непоодинокі випадки захворювання населення певною інфекційною хворобою, переносником якої є тварина, – ред.) для гарячки Західного Нілу. Вакцини для профілактики гарячки Західного Нілу не існує.

Як зазначається, гарячка Західного Нілу – це небезпечна вірусна хвороба, що передається через укуси комарів. У тяжких випадках супроводжується гарячкою, запаленням мозкових оболонок і речовини головного мозку, лімфаденопатією, ураженням слизових оболонок, екзантемою.

Щоб захиститися від укусів комарів, людям рекомендують:

обирати одяг з довгими рукавами зі щільної тканини;

використовувати засоби від цих комах;

за потреби здійснювати дезінсекцію приміщення.

Інфікована людина не заразна. Поки немає документального підтвердження випадків передавання вірусу від людини до людини за умови дотримання стандартних заходів інфекційного контролю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com