На поживу Путіну: в Єревані поділили землі України та Молдови

22.08.2022, 23:04
126150

Єреван обклеєний барвистими плакатами високої поліграфічної якості з написами на вірменській мові наступного змісту: «Крим – це Росія!», «Луганськ – це Росія!», «Донецьк – це Росія!», «Маріуполь – це Росія!», «Херсон – це Росія!», «Запоріжжя – це Росія!», «Тирасполь – це Росія!».

Читайте також: “Жаби й гадюки спецслужб РФ почали внутрішньовидову боротьбу” – Подоляк про “причетних” до вибуху автомобіля з донькою Дугіна

Про це пише kievvlast.com.ua

Поширення таких плакатів відбувається під час активної підготовки окупаційними адміністраціями Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя псевдореферендумів по анексії тимчасово захоплених територій. Поява цих агітматеріалів саме в Єревані – природне продовження широкої суспільно-політичної кампанії, що ведеться в Вірменії з початку путінської агресії. Попередні прояви цієї кампанії висловлювалися в численних виступах представників різних політичних сил і просто медійних осіб Вірменії та її анклава на території азербайджанського Карабаха (невизнана т. зв. Нагірно-Карабахська Республіка – «Арцах»): Так, наступного ж дня після підписання Путіним «Указу про визнання» російських плацдармів на Донбасі, «президент» вірменського анклава Карабаху Араік Арутюнян на своїй Facebook-сторінці написав: «Від імені влади і народу Республіки Арцах вітаю рішення Президента Російської Федерації Володимира Путіна визнати незалежність Донецької і Луганської народних республік… вітаємо народ Донбасу з цією історичною подією».

В той же день «міністр закордонних справ» вірменського анклава в Карабасі Давид Бабаян завив News.am: «Нагірно-Карабахська Республіка – Республіка Арцах високо оцінює визнання президентом РФ Володимиром Путіним незалежності “ДНР” та “ЛНР”… визнання Росією “ДНР” і “ЛНР” – історична подія, яка також має сприйматися як серйозна спроба запобігання геополітичній кризі на Україні».

А 12 червня президент Вірменії Ваагн Хачатурян у зверненні до кремлівського диктатора відзначав: «Вірменно-російське стратегічне партнерство є реальним прикладом збереження і зміцнення добрих традицій багатовікової дружби, довіри і взаємодопомоги». Як повідомляв 13 червня новинний сайт 1lurer.am, віце-прем’єр Мгер Григорян, виступаючи в посольстві РФ, підкреслив: «Вірмено-російські союзницькі відносини відрізняє військово-політична взаємодія… впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо розширити союзницькі відносини». 14 червня в інтерв’ю телеканалу Al-Jazeera глава уряду Нікол Пашинян констатував: «Російська Федерація є стратегічним партнером і союзником Вірменії».

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com