На протестах у Білорусі затримали 9 українських громадян, – МЗС

12.08.2020, 13:10
81133

У Білорусі під час акцій протесту побили та затримали 9 наших громадян.

Читайте також: У Білорусі затримали “координаторів” та “спонсора” протестів – ЗМІ

Як передає Укрінформ, таку інформацію станом на 9 год. 12 серпня повідомили у пресслужбі МЗС з посиланням на посольство України в Білорусі.

Зокрема, українські дипломати в Білорусі поінформували про факт побиття українського фотокореспондента агентства Associated Press. Його з незначними тілесними ушкодженнями було доставлено до одного з медичних закладів. Після надання допомоги він у той же день був виписаний, по допомогу до посольства не звертався.

Окрім того, посольство також отримало повідомлення про затримання у Вітебську 9 громадян України у зв’язку із “адміністративним правопорушенням”. За результатами вжитих посольством заходів наступного дня вони були звільнені з-під варти.

“Інформація про будь-які інші інциденти із громадянами України в Білорусі наразі відсутня. Посольство продовжує перевірку та відстеження ситуації. У разі появи нових даних інформуватимемо додатково”, – пообіцяли у дипредставницві.

Читайте також: Білорусь без інтернету: скільки коштує один день блокування інтернету для країни (фото)

Як повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, в опозиційного кандидата Світлани Тихановської – 9,90% голосів.

У ніч на понеділок білоруські силовики затримали близько 3 тисяч людей під час акцій протесту незгодних з оприлюдненими владою результатами. У ніч на вівторок акції у Мінську продовжилися, силовики знову жорстоко розігнали протестувальників.

Тим часом Світлана Тихановська була змушена залишити Білорусь, як повідомлялося, вона перебуває у Литві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com