На Рівненщині члени ПЦУ силою виштовхали священика УПЦ МП із храму під крики “Ганьба” (відео)

15.04.2019, 17:11
20995

У Рівненській області 13 квітня священика УПЦ МП, який служив у селі понад 20 років, виштовхали через рішення громади про перехід в ПЦУ. Про це повідомило інтернет-видання UA:Рівне.

Читайте також: На Харківщині вщент згорів храм Московського патріархату (фото, відео)

“Я захищаю УПЦ. Я прослужив 21 рік. Цих людей хрестив, ховав їх родичів та близьких. Вінчав… І зараз бачите?” – сказав вигнаний протоієрей.

Інцидент стався в селі Копитів Корецького району, коли прихильники Православної церкви України зустрілися з односельцями, які виступають за Українську православну церкву. Священика Ігоря Власюка вивели під руки з криками “Ганьба!”, а потім вигнали і його прихильників. Власюк заявив, що закони, прийняті державною владою – причина війни на Сході і зіткнень в селах через распалившейся релігійної ворожнечі. Він також запевнив, що молиться за військових і за владу.

Жителі села розповіли, що хочуть слухати в храмі служби українською мовою. Коли відбувався перехід в ПЦУ, Власюку запропонували служити в церкві по черзі з іншим священиком, однак він відмовився. Голосування громади за перехід з Московського патріархату відбулося ще в лютому, і до цих пір храм був опечатаний. Сьогодні прихильники ПЦУ принесли документ, що дозволив їм відкрити храм і після вигнання Власюка і парафіян, які підтримали його, відбулася перша служба українською мовою. Її провів священик, який спеціально приїхав з Корця.

На місце конфлікту виїжджали працівники поліції і швидкої. Поліцейські відновили громадський порядок, а медики оглянули Власюка і госпіталізували одну жінку. Варто відзначити, що в прес-службі УПЦ МП інцидент назвали “черговою провокацією рейдерів з ПЦУ”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com