На Рівненщині сотні хлібин викинули на місці, де колись лежало львівське сміття (відео)

12.04.2019, 10:11
20574

На Рівненщині неподалік траси Київ-Чоп хтось викинув сотні буханців хліба. На гору випічки, яка вже вкрилася цвіллю, натрапили фермери, коли збиралися обробляти поля, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте також: Супрун спростувала популярні міфи про хліб

Пшеничний та житній хліб, булки та круасани утворили гору на полі, котре обробляє тракторист Микола Булига. Чоловік роками вирощує те, що комусь так легко викинути. “Люди не цінують. От хто так робить – це ж не господарі, не по-хазяйськи”, – каже він. “Так ніхто ніколи з хлібом не поводився і не робив. Я вихований не на таких традиціях. Хліб – це не є сміття, хліб – це є святе”, – каже сільський голова Козина Юрій Костюк. Щоби хліб не валявся, із сусіднього села приїхав голова з помічниками його прибирати – каже, нагодували б тварин, але вже небезпечно, бо всередині цвіль.

Зіпсований хліб складають у вириту яму та засипають землею з лопат. Люди кажуть, що ніколи такого не робили та сподіваються, що більше не будуть. “На тому самому місці торік було львівське сміття”, – каже Юрій Костюк. Хліб, як зрозуміли з адреси виробника на етикетках, привезли з того ж міста. У Львові запевнили, що викидали продукцію не вони, а для з’ясування обставин уже розпочали службове розслідування. “Ми бачимо, що це наша упаковка. Для нас це неприємний сюрприз, ми стали заручниками недобросовісного партнерства”, – заявила речниця львівського хлібоконцерну Олена Дмитерко.

Для чого взагалі комусь викидати хліб – дивуються навіть у невеликих пекарнях. Там кажуть, що вже зачерствілий у них готові купувати тонами, щоб годувати худобу, але у них несвіжого стільки  не лишається. “Наш хліб, який не реалізувався протягом 24 годин, ми його уціняємо і продаємо на наступний день по знижці. Той, що залишається в невеликих кількостях, люди купують свиням, собакам”, – каже представниця рівненської пекарні Анастасія Кулакевич.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com