На Рівненщині спіймали поліцейського, який покривав незаконний видобуток бурштину (фото)

14.05.2020, 20:20
72395

Рівненській області викрили інспектора сектору реагування патрульної поліції, який вимагав хабарі за те, що не притягав до відповідальності людей, які займалися незаконним видобутком бурштину. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Читайте також: Кадрові зміни: Зеленський звільнив керівників СБУ в трьох областях

Згідно з повідомленням, використовуючи своє службове становище, працівник поліції організував схему систематичного вимагання і отримання грошей від жителів Рівненської області за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за видобуток бурштину-сирцю на підконтрольній йому території. Окрім цього, він обіцяв не перешкоджати та не повідомляти правоохоронним органам про факти здійснення протиправної діяльності.

Відомо, що розмір хабара визначався в залежності від обладнання, яким здійснювався видобуток каміння бурштину, з розрахунку 200 доларів США за ніч роботи однієї мотопомпи “старателів”. Також за “винагороду” інспектор мав повідомляти про виїзд на місця незаконного видобутку правоохоронців.

Як зазначається, під час проведення 12 обшуків за місцем роботи правоохоронця та в помешканнях місцевих жителів, ймовірно причетних до видобутку бурштину, було  виявлено та вилучено понад 150 кг каміння бурштину загальною вартістю близько 2,2 млн грн, гроші в сумі 6 820 доларів США та знаряддя для обробки бурштину.

Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com