На Рівненщині судитимуть працівницю школи, яка за 500 гривень купила сертифікат про вакцинацію

7.12.2021, 12:39
106664

У Рівненській області судитимуть працівницю одного із навчальних закладів за використання підробленого сертифікату про вакцинацію

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

З’ясувалося, що 59-річна жінка придбала за 500 гривень сертифікат про вакцинацію – нині вона обвинувачується у використанні підробленого документа.

Керівник одного із загальноосвітніх навчальних закладів Рівненського району перевірив у сімейного лікаря відомості щодо того, чи дійсно пройшла курс вакцинації та чи отримувала відповідний сертифікат підлегла. Однак, з’ясувалося, що інформація про її вакцинацію відсутня, а документ — сфальсифікований. Повідомлення про це від медиків надійшло до поліції п’ятого листопада.

Читайте також: Лежала без верхнього одягу: у Тернополі в дворі знайшли мертвою 22-річну дівчину

За результатами проведеної перевірки дізнавачі відділення № 6 (м. Здолбунів) внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 358 КК України. У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що у вересні цьогоріч працівниця навчального закладу придбала у невстановленої особи міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Втім, у «липовому» документі містилися недостовірні відомості, посвідчені штампами з використанням особистих даних одного із лікарів і медичного закладу сусідньої області.

У подальшому працівниця, у зв’язку із відмовою/ухиленням від обов’язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, надала директору загальноосвітньої школи «куплений» документ.

Дізнавачі за результатами проведеної експертизи та зібраної доказової бази повідомили 59-річній жительці Рівненського району про підозру та скерували на розгляд суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом.

Відповідно до санкції статті їй може загрожувати обмеження волі до двох років.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com