На Рівненщині священник ПЦУ та майор поліції “вирішували” керівні посади для правоохоронців за сотні тисяч доларів (фото)

10.11.2020, 16:48
88738

На Рівненщині священник ПЦУ “вирішував питання” з просуванням правоохоронців по службі. Свої послуги оцінював в “скромні” 100 тис. доларів.

Читайте також: У Рівному біля школи зґвалтували малолітню ученицю

За даними місцевої поліції, у духівника був компаньйон, з яким вони обіцяли одному з правоохоронців посаду керівника міжрайвідділу поліції області за 100 тис. доларів.

І хоча в Рівненській обласній прокуратурі відмовилися назвати імена фігурантів розслідування, Telegram-канал “PREDSEDATEL” точно встановив, що одним з них є 41-річний священник ПЦУ протоієрей Тарас Волянюк. Цю інформацію також підтвердили в Рівненській єпархії ПЦУ, уточнивши, 2 тижні тому Волянюк написав заяву про переведення за штат.

Зараз він фактично залишається священником ПЦУ, але богослужінь вже не проводить. Також стало відомо, що Тарас Волянюк довгий час був капеланом ПЦУ, але 2 місяці тому було знято з цієї посади.

За даними слідства, іншим “ділком” був майор поліції, співробітник ГУ НП в Рівненській області, йдеться на сайті місцевої прокуратури.

Так, надвечір 6 листопада 2020 року чоловіків затримано під час отримання  25 тисяч доларів США авансу від співробітника Управління патрульної поліції Рівного, за призначення його на посаду керівника одного з міжрайвідділів поліції області. Загалом цю посаду “ділки” оцінили у 100 тисяч доларів США.

Чоловіків затримано, на даний час вирішується питання щодо оголошення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу співробітників ВБКОЗ УСБУ в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com