На Рівненщині священник УПЦ МП відмовився від мобілізації через “матюки на емблемах ЗСУ”

21.04.2023, 08:31
139340

У Рівненській області священник УПЦ МП відмовився від мобілізації через “власні переконання та матюки на шевронах ЗСУ”. Спочатку слідча закрила проти нього справу, проте представники Міноборони України у суді домоглись відновлення розслідування.

Читайте також: «Війна підкреслила роль самоврядування у стійкості країни», – Кличко про Меморандум між АМУ та Конгресом місцевих влад Ради Європи

Про це йдеться в ухвалі Гощанського районного суду Рівненської області.

За даними суду, священнослужитель УПЦ МП у березні 2022 року отримав повістку для мобілізації до ЗСУ. Проте він відмовився від проходження військової служби.

Відмову від мобілізації у військовий час він пояснив “причиною присутності матюків на емблемах ЗСУ з релігійних і громадянських переконань” та, що відповідно до “Біблійських норм він не зобов`язаний брати зброю до рук”.

Також він заявив військовим, що готовий проходити альтернативну службу. Проте за даними суду, це неможливо у воєнний час і підозрюваний не написав відповідної заяви.

Згодом слідча закрила справу проти священника. Проте представник Міноборони звернувся до суду з проханням поновити слідство за ухилення від мобілізації.

“Слідчою при прийнятті оскаржуваного рішення не враховано “Перелік релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю”, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 2066 від 10.11.1999, до якого не входить Українська православна церква”, – йдеться в ухвалі суду.

А тому суд скасував постанову поліції про закриття кримінальної справи та змусив правоохоронців розпочати розслідування щодо ухилення священника УПЦ МП від призову.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com