На Рівненщині викрили жительку Сарн, яка “зливала” дані про переміщення військових ЗСУ

29.08.2022, 17:00
126488

СБУ викрила на Рівненщині жительку міста Сарни, яка фотографувала військову техніку та українських військових на вулицях міста і передавала ці дані російській ФСБ. Жінка є громадянкою Росії, але багато років проживає у Рівненській області. Також прихильниця “руского міра” заперечувала обстріли армією РФ мирного населення України.

Читайте також: У Херсонській області на російські склади та пункти управління прилетіла “бавовна”: подробиці

Зловмисниці вже повідомили про підозру, інформує пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

“Використовуючи програму для миттєвого обміну текстовими повідомленнями WhatsApp, підозрювана надсилала ці фото із коментарем щодо напрямку руху Збройних сил України на даний час невстановленим особам, таким чином поширюючи інформацію про рух ЗСУ, з можливістю їхньої ідентифікації на місцевості”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, сповідуючи проросійські погляди та неприязнь до держави Україна, жінка заперечувала обстріли армією РФ мирного населення та підтримувала так званої “спецоперацію”.

Жительці Сарн оголосили про підозру в поширенні інформації про рух Збройних сил України, а також у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії Росії (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Їй загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Зазначимо, що сьогодні, 29 серпня, Управління СБУ в Рівненській області повідомило про викриття трьох прихильників окупантів, серед яких – громадянка РФ, яка здавала позиції військових ЗСУ.

“Встановлено трьох мешканців Рівненської області, які, використовуючи заборонену соціальну мережу “Одноклассники”, поширювали антиукраїнські матеріали, прославляли рашистів та відкрито виправдовували російську агресію”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведених обшуків у помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, блокноти й чорнові записи.

“Оперативники встановили, що крім поширення деструктивної пропаганди, одна із підозрюваних – громадянка рф, здійснювала листування з представником фсб рф, якому надала фото військової техніки, що рухалася через один із населених пунктів Рівненської області, а також – дані про місце перебування військовослужбовців ЗСУ”, – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про повідомлення іншим зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-2 КК України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com