На росії медикам запропонували “скинутися” на лікування поранених в Україні окупантів

6.04.2022, 11:00
116789

Російським медикам запропонували підтримати грошима постраждалих в результаті “спецоперації” в Україні росіян.

Про це повідомляє The Bell.

Як розповіли виданню четверо медиків з різних регіонів Росії, працівників із установ Федерального медико-біологічного агентства (ФМБА) в примусовому порядку попросили виділити зі своїх зарплат по кілька тисяч рублів як пожертвування для допомоги постраждалим на території проведення “спецоперації”. Троє з них повідомили, що керівництво наполягало на підписанні заяв про стягнення коштів із зарплати. В заявах вже була вписана сума пожертвувань. Для медсестер, залежно від наявності категорії, вони починалися від 3500 рублів, для лікарів – від 7700 рублів

Згідно з документами, пожертвування призначені для допомоги тим, хто “опинився у важкій життєвій ситуації на території проведення спеціальної військової операції з демілітаризації та денацифікації України”.

У структуру ФМБА Росії входить понад 300 підвідомчих медичних організацій та близько 2,5 тисячі об’єктів охорони здоров’я на території Росії та на Байконурі.

“Начальники відділень нам пояснювали, що мають забезпечити 100% охоплення: від двірників до всіх завідувачів відділень”, — сказав один із медиків.

Незгодних здавати кошти відправляли “на особисту бесіду з головним лікарем”, повідомив інший співробітник однієї із установ ФМБА.

“Або підпис, або до побачення. Звісно, ​​всі підписали. Зараз роботою не розкидаються”, – сказав він.

Один із співрозмовників повідомив, що відмовився брати участь у зборі коштів і не зіткнувся з жодними наслідками. Його колега, яка добровільно погодилася пожертвувати гроші зі своєї зарплати, самостійно вписала конкретну суму у заяву.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com